Spring naar content
Thought Leadership

CODEX & Innovatietijd

CODEX en innovatietijd voor ontwikkelaars, wat is dat?

Creativiteit laat zich moeilijk plannen; daar moet je ruimte voor reserveren. De ruimte voor innovatie tijd die we van meet af aan hebben geclaimd binnen the/experts geeft ruimte voor ontwikkeling en innovatie. Dit doen we customer driven, wat betekent dat alle innovatie vanuit een klantvraag of marktontwikkeling wordt geïnitieerd. Je kunt je voorstellen dat dit ongekend veel nieuwe inzichten met zich meebrengt waarmee we in de markt vooroplopen.

Innovatief blijven kost tijd
Innovatie drijft hoogwaardige IT. Innovatief blijven is essentieel in deze business en vraagt om constant (bij-)leren. Dat kost tijd. Wij vinden dat je naast je eigen tijd voor ontwikkeling en innovatie ook ruimte moet krijgen binnen de organisatie. Daarom dragen wij als the/experts bij aan ons innovatief vermogen.

Bij ons wordt 20% van alle beschikbare tijd in het collectief gereserveerd voor innovatie en ontwikkeling

Dat is onze tijd als organisatie die je persoonlijk kunt benutten vanuit groei voor jezelf en voor de organisatie.

Alleen ga je harder, samen kom je verder
Met tijd om te leren alleen ben je er niet. Eén van onze core-values is dat je kennis moet delen. Alleen ga je harder, samen kom je verder. the/experts faciliteert maximaal om elkaar veel te ontmoeten en kennis te delen. Dat doen we onder meer door CODEX-bijeenkomsten, Summercamps, Meetups, Hackathons en Dev-Fridays te organiseren. Ook spreken we geregeld op seminars en andere podia.

Je collega’s staan voor je klaar
Elke vrijdag zien we elkaar op kantoor voor een Dev-Friday. Deze dag  beginnen we met een stand-up. Je kunt dan met je collega’s delen waar je mee bezig bent en waar je tegenaan loopt. Zij staan klaar om met je mee te denken en advies te geven. Minstens zo handig: je kunt na de stand-up zelf even een collega aan zijn jas trekken en om hulp vragen.

Kennis delen tijdens de CODEX
Naast Dev-Fridays organiseren we maandelijks de CODEX . Drie collega’s geven tijdens deze bijeenkomst een presentatie. Ben jij aan de beurt om te presenteren, dan krijg je een kwartier om de aanwezige collega’s bij te praten over jouw onderwerp. De invulling van de CODEX is volledig op basis van persoonlijke smaak. Vaak gaan presentaties over de invulling van iemands innovatietijd, maar het kan ook een uitdaging bij een klant zijn of een technische onderwerp van algemeen belang.

Jouw project delen
De veilige omgeving van the/experts zorgt dat je altijd jezelf kunt zijn en veel van jezelf kunt laten zien.  Die persoonlijke ‘touch’ is precies wat wij ook zoeken op onze CODEX-avonden. Jij deelt jouw eigen project met de groep en kan daar zo diep induiken als je wilt. ‘Is er een raakvlak met the/experts ?’, is de enige richtlijn die we hanteren.

Libraries en chatbots
Uit de CODEX komen mooie en direct bruikbare zaken voort. Zo presenteerde een collega zijn library die incrementele back-ups van SQL databases mogelijk maakt. Dat is handige technologie die we nu bij klanten van the/experts inzetten. Een andere collega is druk aan het kijken naar de verschillende manieren waarop de beslisboom van chatbots wordt ingericht en aangestuurd. Wie weet wat we straks aan inspiratie uit die presentatie gaan halen?

Presentatie- en communicatievaardigheden trainen
Met de CODEX delen we kennis, maar geven we je ook de kans om belangrijke skills te verbeteren. Als consultant  moet je niet alleen goed ingevoerd zijn in jouw expertisegebied; samenwerken met andere experts en klanten is minstens zo belangrijk. Dat vraagt om uitstekende presentatie- en communicatievaardigheden. Door mee te doen aan de CODEX, train je die vaardigheden. Deze vaardigheden zijn handig en bieden voordelen in je verschillende opdrachten en projecten. En niet alleen de collega’s ervaren een groei in vaardigheden, ook onze opdrachtgevers hebben hier baat bij (onze klanten waarderen onze dienstverlening met gemiddeld een 8).

Bloggen kan ook
Wij hebben ook een blog, waar iedereen van the/experts aan bijdraagt. We zien dat collega’s vaak eerst daar oefenen, vragen krijgen en dan besluiten om een blog te schrijven en een presentatie te geven. Laagdrempelig en met steun van je collega’s. Bij ons heb je zelf het stuur in handen, maar sta je er nooit alleen voor.