Spring naar content
Opinie artikel

De kracht van Cypress

De kracht van Cypress

Anno 2022 zijn er veel verschillende test automation frameworks en tools beschikbaar. Als QA engineer moet je altijd nagaan welke tool of framework het doel dient. Veel van deze test automation frameworks en tools hebben Selenium als fundering. Cypress is een test automation framework dat anders is. Daarnaast stijgt de populariteit van Cypress al jaren en biedt het ontzettend veel mogelijkheden. Bij codecentric zien we dat kennis over en ervaring met dit framework steeds vaker gevraagd wordt in de markt.

In deze blog ga ik in op wat Cypress zo uniek maakt door in te gaan op de features die wat mij betreft het meest waardevol zijn ten opzichte van de concurrentie.

Cypress versus Selenium
Cypress wordt vaak vergeleken met Selenium, waarschijnlijk omdat die laatste bekender is. Selenium bestaat namelijk sinds 2004 en was de eerste tool die het mogelijk maakte om de handelingen in browser te automatiseren. De eerste release van Cypress was in april 2015 en heeft vanaf dat moment steeds meer marktaandeel veroverd. Buiten het feit dat Cypress nieuwer is dan Selenium, verschillen ze ook in de functionaliteiten en architectuur. Het belangrijkste verschil is dat Cypress in de browser draait en Selenium een browser simuleert via een WebDriver. Het voordeel dat Cypress in de browser draait is dat de webapplicatie in dezelfde omgeving getest kan worden als waarin de gebruikers werken.

Waarom Cypress?
Cypress heeft veel voordelen. Het is vrij beschikbaar (open source), makkelijk te installeren en Cypress kan de hele testpiramide afdekken. Zowel end-to-end-testen, integratietesten als unittesten.

Meer lezen:

https://tech-talk.the-experts.nl/de-kracht-van-cypress-561544617282