Spring naar content

Thought Leadership

aCCelerate programma

Voorop lopen doe je niet alleen

Bij the/experts werken wij met Fuller Stack developers. Maar de IT is constant in beweging, en wie zijn stack ‘full’ noemt, mist mogelijk nieuwe kennis. Daarom spreken wij liever van Full(er) Stack Developers. Dat zijn mensen die hun eigen stack nooit vol genoeg vinden. Continu blijven leren, aanpassen en innoveren. Wij scherpen doorlopend onze vaardigheden aan. Daarvoor zetten we onder meer ons aCCelerate programma in. Binnen dit programma delen we onderling kennis, trainen en leiden we collega’s op én blijven we innovatief en daarmee een van de koplopers op ons vakgebied.

Wij hebben intern een idee voor een project zodat onze developers hun skills aan de praktijk kunnen aanscherpen. Senior developers begeleiden het als coaches. Medior en junior developers vullen alle essentiële rollen in binnen het project en werken (onder meer) in hun Innovatietijd aan dit project.

Tijdens aCCelerate ga je alle aspecten van een project doorlopen:

  • Event Sourcing
  • Frontend
  • Backend
  • Identity & Access Management
  • Containerisation
  • Infrastructure as Code
  • CI/CD
  • Quality Assurance & Monitoring

(Klantgerichte) Innovatieprojecten
Op dit moment werken de deelnemers van aCCelerate aan een innovatief tastbaar project. De deelnemers zijn volledig verantwoordelijk voor alle aspecten van dit project. De volledige planning, implementatie en livegang is aan het team. Bij de aftrap zorgen de coaches voor een klant specifieke representatie. Teams van developers nemen vervolgens de verantwoordelijkheid. Ze breken het probleem op in kleinere delen, stellen oplossingen op basis van user stories voor en geven aan hoeveel tijd ze nodig hebben om het specifieke doel te halen.

Extreme professionalism
De kracht van aCCelerate steunt op drie pijlers:

het is praktijkgericht, helpt developers zich in de breedte ontwikkelen en stimuleert kennis delen.

Onze collega’s kunnen hun eigen specialisme trainen. Tevens is er is ruimte om kennis te verbreden en buiten de eigen comfortzone te stappen. De collega’s voegen onder andere frontend- en/of backend-ervaring aan hun specialisatie toe. Welke rol je ook invult, je deelt kennis met je collega’s en krijgt coaching van onze senior developers. Dat helpt om heel snel veel verder te komen; met aCCelerate faciliteren we een journey naar fuller stack.

Dit ligt in lijn met de visie van the/experts op softwareontwikkeling en audits: wij kiezen voor ‘extreme professionalism’. Waar andere organisaties vastlopen op overspecialisatie, werken wij met T-shaped developers. De arm van de T staat voor allround kennis, de stam is ieders individuele specialisatie. Omdat iedereen de basis goed in de vingers heeft, valt een project niet stil als de specialist (om welke reden ook) even uitvalt. Collega’s leveren noodzakelijke code en iedereen kan doorwerken. Bij terugkeer optimaliseert de specialist die aanvullingen.

Onmisbaar voor succesvolle IT-projecten
Tevens een toegevoegde waarde van het aCCelerate programma is dat wij elkaar als collega’s beter leren kennen. Dat versnelt de ontwikkeling van nieuwe code en helpt ons elkaar veel effectiever aan te vullen. Wij trainen actief onze communicatieve vaardigheden en team management skills. Die zijn onmisbaar voor succesvolle IT-projecten. Hoe vertaal je anders wat een klant zoekt naar wat er nodig is om de achterliggende ambitie waar te maken?

Bij aCCelerate hebben onze collega’s – net als bij alle andere projecten – collective code ownership. Je gaat bij een probleem nooit fingerpointen. In plaats daarvan zorg je samen voor een goede oplossing.  Met die houding los je zaken sneller op en geef je elkaar de ruimte om te leren en bouwt vertrouwen op. Full(er) Stack developers die samen hoogwaardige code leveren, dat is ‘extreme professionalism’ waar wij als the/experts voor staan. Onder meer aCCelerate maakt dat mogelijk.

Zin om mee te doen? Of wil je onze specialisten op jouw uitdaging loslaten? Neem contact op, en we spreken de mogelijkheden door.

Lucas

Onze expert Lucas vertelt je graag meer.