Spring naar content

BMW Financial services

een state-of-the-art platform realiseren

 

“Met hulp van the/experts hebben we een platform gemaakt waarmee we het hele business proces ondersteunen.”

Rens Voogt is Head of Delivery Mobility Solutions & Services Management bij BMW IT. Zijn afdeling ondersteunt de bouw van een nieuw platform dat alle aspecten van business mobility ondersteunt; voor zowel gebruikers van mobiliteit, fleetmanagers, leveranciers als ook eigen medewerkers. Hierbij schakelt hij ook de software craftsmanship van the/experts in.

Het platform ondersteunt alle aspecten van het businessproces. “We kunnen hier alles mee registreren: nieuwe klanten on-boarden, offertes uitbrengen en goedkeuren, auto’s bestellen en uitleveren, facturatie, reparatie, onderhoud, banden, boetes, de auto uit contract nemen en re-marketen, noem maar op.”

BMW Financial Services Nederland stuurt het realisatieproject van dit platform aan. BMW heeft in Nederland twee entiteiten, waarbij BMW Financial Services de lease- en financieringsmaatschappij van de merken BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad is en waarbij Alphabet zich bezighoudt met multi make operational lease en alternatieve mobiliteitsoplossingen.

“Onze software moet compliant zijn met wet- en regelgeving. zowel Europese als nationale”

Voor de ontwikkeling van dit platform is zeer gespecialiseerde kennis nodig, daarom maakt BMW graag gebruik van de software craftsmanship van the/experts. “Wij maken niet zo maar software. In Duitsland hebben wij een banklicentie. Onze software moet compliant zijn met wet- en regelgeving. zowel Europese als nationale, en zeker ook de strenge Duitse bancaire eisen. Soms gaan we zelfs verder. Wij kunnen en willen niet in grijze schemergebieden zitten, maar volledig aan de wet voldoen. Daarom hebben wij IT’ers, security specialisten, operations managers en compliance officers nodig die snappen hoe IT in een financiële context werkt.”

Waarom the/experts?
the/experts onderscheidt zich door bevlogen experts die snel schakelen. Ze leveren een markt-overstijgende bijdrage. Dat sluit aan bij onze doelstellingen. Wij willen onze klanten ontzorgen met een mobiliteitsplatform. Daar is een uitstekende oplossing voor nodig en om die te bouwen moet je heel goed begrijpen wat de klant wil. De communicatieve vaardigheden die nodig zijn om dat te achterhalen, vinden we bij de experts van the/experts. Zij helpen ons een state-of-the-art platform realiseren. Dat doen ze op dit moment onder meer door mee te bouwen aan een geavanceerde identity- en access-management oplossing.”

“the/experts helpt ons een state-of-the-art platform realiseren.”

Security-by-design en privacy-by-design
BMW IT ontwikkelt op basis van LeSS Scrum (Large-Scale Scrum). Dat richt zich op autonomie van de teams. Daarbij kunnen de ontwikkelaars vertrouwen op een doordachte ontwikkelomgeving. “we hebben vanaf het begin security-by-design en privacy-by-design ingebouwd. Dat wil je zo embedden dat een ontwikkelaar er niet al te veel over na hoeft te denken. Software ontwikkelen op basis van functionele specificaties is complex genoeg. Als je ook nog rekening moet houden met non-functional requirements vanuit BMW, Europese regelgeving en de BaFin, komt er niets meer uit je handen.”

Nu het platform draait in Spanje, is het tijd voor de volgende stap. “De eerstvolgende mijlpaal is Duitsland. Dat moet volgend jaar volledig over. Met Spanje en Duitsland heb je binnen de Europese markt zo’n beetje de uitersten gehad qua cultuur, dynamiek, besluitvorming en agile werken. Dan worden de volgende landen iets makkelijker.”

En the/experts? Rens: “deze experts zijn onmisbaar om goede software te realiseren.”

Zij brengen hun eigen perspectief mee en verzorgen het geheime ingrediënt voor topsoftware: creativiteit.

john

Onze expert John vertelt je graag meer.