Spring naar content

Havenbedrijf Rotterdam

the/experts ontwikkelaars houden de vaart erin

HaMIS is het Havenmeester Management Informatie Systeem voor toezicht op en begeleiding van de scheepvaart en binnenvaart in de Rotterdamse en Amsterdamse havens.

Het team

HaMIS wordt onder meer door the/experts gebouwd. Het ontwikkelteam van HaMIS is onderdeel van Port of Rotterdam (POR). Het ontwikkelteam bestaat uit een vaste kern, aangevuld met externe capaciteit. the/experts is vanaf het begin betrokken bij de nieuwbouw en heeft inmiddels meer dan 10 software experts met vakinhoudelijke HaMIS kennis.

Het project

HaMIS draait al een aantal jaar in Rotterdam en Amsterdam en de ambitie is dat het ook in andere havens uitgerold wordt. De thema’s voor de komende periode zijn, de verbetering van de architectuur en verdere technische innovatie. Om deze thema’s goed in te vullen, werkt Port of Rotterdam nauw samen met the/experts, vanwege haar technologisch leiderschap.

Kennispartner

the/experts brengt technische expertise in, en draagt dit over op andere teamleden.

’the/experts developers denken buiten hun kaders.

‘Ze hebben een brede blik en zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen. Voor the/experts is dit juist de kern van het werk. Ze creëren draagvlak voor nieuwe ideeën en ze weten dit uit te werken naar een gezamenlijk doel met resultaat.’ aldus de projectleiding van Port of Rotterdam.

the/experts onderscheidt zich van andere partijen op het gebied van kennis en kennisborging en heeft zich ontwikkeld tot een kennispartner.

Ruim 20% van de beschikbare tijd van alle the/experts collega’s wordt geïnvesteerd in innovatie en kennisontwikkeling.

POR profiteert hiervan en onderschrijft dat dit de enige manier is om voorop te blijven lopen, met software experts, die door passie gedreven worden.

Ontwikkeling projectfase

the/experts wordt zeker gezien als kennispartij voor toekomstige ontwikkelingen, waarbij belangrijke keuzes gemaakt worden. POR beseft dat werken met flexibel inzetbare expertise, de manier is om de volgende stappen te zetten.

“De flexibiliteit en snelheid van het ontwikkelproces moet in balans zijn met de mate waarin de teamleden verantwoordelijkheid voelen en nemen voor het geheel.”

john

Onze expert John vertelt je graag meer.