Spring naar content
TECH/talks

TECH/talks : Asserts

Learn How Asserts Can Transform Your Prometheus into Actionable Alerts

Vanuit the/experts zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste technologische oplossingen en tools in de markt. Zo kwamen we door ons (internationaal) relatienetwerk in aanraking met Asserts: Asserts is een nieuwe monitoring-tool die eenvoudig en snel inzicht geeft in de oorzaak van een probleem.

Wat is Asserts?

Asserts.ai is een monitoring-tool die is ontworpen om het proces van het monitoren van applicaties te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Het biedt een eenvoudige manier om verzamelde gegevens te analyseren van verschillende bronnen, zoals Prometheus, OpenTelemetry en AWS-CloudWatch.

Hoe werkt Asserts?

Asserts werkt door verzamelde gegevens te analyseren om zo waardevolle inzichten te bieden. Asserts maakt gebruik van verschillende gegevensbronnen zoals Prometheus en AWS CloudWatch. Asserts maakt een representatie en toont dan alleen de relevante informatie van de applicatie(s) en infrastructuur.
Asserts-overview
Het platform biedt ook de mogelijkheid om data te filteren via PromQL, een krachtige querytaal. De data kan gefilterd worden op basis van verschillende parameters zoals tijd, gebruiker of apparaat om specifieke problemen op te sporen.

Wat zijn de voordelen van Asserts?

  • Tijdbesparend

Bouwt verder op al bestaande data, Niet nodig om dashboards te maken (dashboards standaard aanwezig)

  • Vereenvoudigde monitoring

Asserts biedt een eenvoudige manier om gegevens te verzamelen en te analyseren vanuit verschillende bronnen. Hierdoor wordt snel inzicht verkregen in de betrouwbaarheid van applicatie(s).

  • Telemetrie

Asserts maakt gebruik van uw telemetrie gegevensbronnen zoals Prometheus en AWS CloudWatch. Hiervan wordt automatisch een representatie van uw applicatie- en infrastructuurcomponenten gemaakt en gebruikt deze informatie om het systeem te analyseren.

Meer weten over Asserts? Neem dan contact met ons op.