Spring naar content
TECH/talks

TECH/talks : AWS & Rijksoverheid

Rijksoverheid sluit overeenkomst met Amazon Web Services (AWS)

Tijdens het 2023 AWS Summit Amsterdam op donderdag 1 juni heeft AWS bekendgemaakt een framework agreement te hebben afgesloten met de Rijksoverheid. Doel van deze overeenkomst is om ministeries en uitvoeringsorganisaties gebruik te laten maken van de beste dienstverlening in de cloud, aldus AWS, en zich tegelijkertijd aan de lokale wet- en regelgeving te houden.

Onderwerpen van het contract zijn bijvoorbeeld privacy en beveiliging, die het eerder lastig mogelijk maakten voor de overheid om op de cloud van dit Amerikaanse bedrijf te werken. Door positieve resultaten uit een Data Privacy Impact Assessment, is het nu wel mogelijk.

the/experts. werkt al geruime tijd uitgebreid met de oplossingen van AWS. Dit omvat zowel het eigen gebruik ter ondersteuning van interne processen als het bieden van advies en hulp bij cloudmigraties. Bovendien dragen we bij aan verschillende implementatietrajecten, waaronder die in de transport- en logistieke sectoren.

​​Als je meer wilt weten over de mogelijkheden die AWS voor jouw overheidsorganisatie kan betekenen vertelt Lucas Ririmasse je hier graag meer over. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief .